Kineserne vil købe grønlandsk jernmalm

Det britiske mineselskab - London Mining - der har en efterforskningskoncession ved de store jernmalmforekomster i Isukasia i bunden af Godthåbsfjorden, forhandler for øjeblikket med flere kinesiske stålproducenter og kapitalfunde om strategisk og økonomisk samarbejde om udviklingen af det stort anlagte projekt.
10. februar 2012 06:37

Det oplyser London Minings administrende direktør Graeme Hossie til businessweek.com. Ifølge ham viser beregninger, at investeringerne i mineprojektet i Godthåbsfjorden  vil løbe op i omkring to milliarder dollars eller 12 milliarder kroner. Og der satses på at åbne minen allerede i 2015 med en årlig produktion på 15 millioner tons malm.

Graeme Hossie understreger, at det er meget vigtigt både at finde en strategisk samarbejdspartner inden for stålbrancen med hensyn til mineopbygningen og afsætningen af de store mængder malm fra Grønland, og også finde en kapitalstærk imvestor, der kan tilføre projektet kapital.

Businessweek.com oplyser iøvrigt, at London Mining netop har foretaget en aktieemission på børsen i London. Der blev solgt for knap 7 milliarder kroner nye aktier til uændret kurs.