Kina frigiver en af flere tilbageholdte canadiere

Siden Canada anholdt Huawei-direktør har Kina tilbageholdt tre canadiske statsborgere. Nu er én frigivet. Det oplyser kinesiske myndigheder fredag ifølge nyhedsbureauet AP.
Foto © : Max Braun
Skrevet af Ritzau
30. december 2018 12:45

Der er tale om den canadiske lærer Sarah McIver, som i december har været tilbageholdt og beskyldt for at arbejde illegalt i Kina.

McIver er den tredje canadiske statsborger, der er blevet tilbageholdt i Kina, siden den kinesiske finansdirektør for Huawei, Meng Wanzhou, blev anholdt i Canada 1. december.

Kina har i løbet af december anholdt Michael Kovrig, tidligere diplomat og rådgiver fra tænketanken ICG, samt erhvervsmanden Michael Spavor. De beskyldes begge for at have bragt Kinas sikkerhed i fare.

Kina har tidligere "beslutsomt" afvist Canadas anmodning om at frigive de tilbageholdte.

Ligeledes har Kina benægtet, at anholdelserne hænger sammen med Meng Wanzhou-sagen.

Canadas udenrigsminister, Chrystia Freeland, har dog lavet en direkte sammenkobling mellem anholdelsen af Meng Wanzhou og de canadiske statsborgere.

Hun har kaldt Kinas tilbageholdelser for vilkårlige og dybt bekymrende. Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Det canadiske udenrigsministerium bekræftede fredag, at "en canadisk statsborger, som har været tilbageholdt i Kina i december, er blevet frigivet og nu er vendt tilbage til Canada".

Det siger talsmand Richard Walker ifølge nyhedsbureauet AFP.