Kim Kielsen vil støtte sælfangerne

Formanden for naalakkersuisut vil prøve at finde penge på finansloven til Inuit Silas kampagne, som skal gøre borgerne i EU opmærksom på, at det er i orden at købe sælskind fra både Grønland og Canada på grund af Inuit-undtagelsen.
Foto © : Nauja Møller/KNR
Skrevet af Jonas Fievé
04. oktober 2015 17:40

Det siger Kim Kielsen efter folketingsmedlemmet for IA, Aaja Chemnitz Larsen, i går gjorde opmærksom på, at kampagnen endnu ikke er finansieret, hverken fra Danmark, EU eller fra Grønland selv.

- Det vil sige, at man har en lovgivning med en undtagelse, som ingen kender til. Det er en rigtig stor udfordring fordi det betyder reelt, at den undtagelse ikke gælder i praksis, sagde Aaja Chemnitz Larsen i går til KNR.

Kan måske afsætte penge på finansloven

Allerede i dag lovede formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, at han vil undersøge, om det eventuelt kan finansieres gennem finansloven.

- Andre kampagner kører allerede med de muligheder, der er. Med hensyn til  Inuit Silas kampagne, som allerede kører i Europa, vil jeg prøve at finde en mulighed for, at det kan støttes via finansloven, siger Kim Kielsen, som dog ikke vil love noget.

- Jeg vil ikke love noget nu, men vi må finde en løsning, og det håber jeg, er muligt. 

Støtter andre kampagner

Kim Kielsen gør samtidig opmærksom på, at de nordiske lande allerede finansierer forskellige kampagner, som handler om, hvordan man bedre kan bruge naturressourcerne. En af dem handler om, hvordan en nystartet virksomhed er begyndt at eksportere tang.

- Det vil sige, at de nordiske lande allerede finansierer forskellige tiltag i forbindelse med, at vi skal bliver bedre til at bruge flere af vores uudnyttede naturressourcer.