Siumut Sisimiut: Kim Kielsen, træd tilbage

- Kim Kielsen, du må træde tilbage som formand for Siumut. Sådan lyder opfordringen fra Siumut i Sisimiut i dag - netop på dagen hvor det omdiskuterede forslag om nye lufthavne 2.behandles i Inatsisartut.

Forslaget om nye lufthavne vil få stor betydning for Sisimiut-bygden Kangerlussuaqs fremtid, og det har givet anledning til stor modstand mod projektet i regionen.

Siumut Sisimiuts formand Dorthea Isaksen afviser dog at det er frygt for lukningen af Kangerlussuaq, der ligger bag udmeldingen om, at Kielsen skal træde tilbage.

Ifølge meddelelsen mener Siumut Sisimiut, at Landsformanden for Siumut ikke ser realistisk på samfundsforholdene, og at samfundet bliver narret af urealistiske tal omkring lufthavnsprojekterne.

Siumut Sisimiut mener, at lufthavnsprojekterne er et udtryk for at man glemmer yderdistrikternes vanskelige forhold, både i forhold til erhverv og leveforhold.

- Dette er slet ikke Siumuts politik og har aldrig været det, fremfører Dorthea Isaksen, som altså derfor opfordrer Kim Kielsen til at trække sig som partiformand.

Siumut Sisimiut mener ikke at 31 inatsisartuts medlemmer kan tillade sig at bestemme sådan et stort forhold som kommer til at ramme og endda måske lamme hele samfundet, slutter Dorthea Isaksen, lokalformand i Siumut Sisimiut.

Kommentarer

2018-10-12_14_10_56-inatsisartut-ukiakkut-ataatsimiinnerat-001.png

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt