Siumut Sisimiut: Kim Kielsen, træd tilbage

- Kim Kielsen, du må træde tilbage som formand for Siumut. Sådan lyder opfordringen fra Siumut i Sisimiut i dag - netop på dagen hvor det omdiskuterede forslag om nye lufthavne 2.behandles i Inatsisartut.
Skrevet af Karsten Sommer
01. november 2018 07:42
Versionist Mads Lynge

Forslaget om nye lufthavne vil få stor betydning for Sisimiut-bygden Kangerlussuaqs fremtid, og det har givet anledning til stor modstand mod projektet i regionen.

Siumut Sisimiuts formand Dorthea Isaksen afviser dog at det er frygt for lukningen af Kangerlussuaq, der ligger bag udmeldingen om, at Kielsen skal træde tilbage.

Ifølge meddelelsen mener Siumut Sisimiut, at Landsformanden for Siumut ikke ser realistisk på samfundsforholdene, og at samfundet bliver narret af urealistiske tal omkring lufthavnsprojekterne.

Siumut Sisimiut mener, at lufthavnsprojekterne er et udtryk for at man glemmer yderdistrikternes vanskelige forhold, både i forhold til erhverv og leveforhold.

- Dette er slet ikke Siumuts politik og har aldrig været det, fremfører Dorthea Isaksen, som altså derfor opfordrer Kim Kielsen til at trække sig som partiformand.

Siumut Sisimiut mener ikke at 31 inatsisartuts medlemmer kan tillade sig at bestemme sådan et stort forhold som kommer til at ramme og endda måske lamme hele samfundet, slutter Dorthea Isaksen, lokalformand i Siumut Sisimiut.