Kim Kielsen til møde med de nordiske statsministre

Her i weekenden har formanden for Naalakkersuisut været til et møde med de nordiske statsministre. Her har de blandt diskuteret, hvordan man bedre kan udnytte naturressourcerne.
Kim Kielsen hilser på Lars Løkke Rasmussen
Kim Kielsen hilser på Lars Løkke Rasmussen Foto © : Nuka Møller
Skrevet af Jonas Fievé
04. oktober 2015 15:20

Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen deltager i de nordiske statsministres årlige ”sommermøde”, som startede i går lørdag på Marienborg.

- Under mødet gjorde alle ministre det klart, at samarbejdet, som allerede er godt i gang mellem Grønland og det nordiske lande, skal prioriteres mere, siger formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen til KNR.

Det Blå Arktis

Grønlands naturressourcer var også på dagsorden under det nordiske ministermøde. Her understreger Kim Kielsen, at Danmark, mens de har formandskabet for Nordisk Ministerråd, vil sætte fokus på både udfordringer og muligheder i arktis. 

- Under arbejdstitlen "Det Blå Arktis'. Skal vi diskutere vores brug af naturressourcer i vores farvande, som vi i dag ikke bruger så meget.

Skal gøre opmærksom på inuit-undtagelsen

inuit-undtagelsen i forhold til import af sælskin til EU var også på dagsorden under mødet.

- Af hensyn til at gøre opmærksom på Inuit undtagelsen, som i dag stadig er et problem i EU, vil ministrene fra de nordiske lande samarbejde med os og være med til at slå fast, at emnet skal diskuteres meget mere med EU, end det har været. Ministrene gjorde også opmærksom på, at de allerede har givet tilskud til kampagnen i EU.