Evaldsen: Kim Kielsen bør rydde op i RAL

Det grønlandske samfund er afhængigt af et velfungerende rederi, og derfor bør formanden for Naalakkersuisut gå ind i sagen om problemerne i Royal Arctic Line. Det mener Randi Vestergaard Evaldsen fra Demokraterne.
Randi Vestergaard Evaldsen
- Bestyrelsen og Naalakkersuisut som ejer har ganske enkelt spillet fallit. Man har tilsyneladende ladet RAL sejle sin egen sø til stor gene for befolkning, virksomheder og samfund, skriver Randi Vestergaard Evaldsen i en pressemeddelelse. Foto © : Jonas Fievé/KNR
Skrevet af Thomas Munk Veirum
24. februar 2018 18:00

Gennem det seneste år er der gentagne fremkommet kraftigt kritik af RALs service. Senest har avisen AG for nyligt beskrevet, hvordan en række erhvervskunder fortsat er stærkt utilfredse med den service, som RAL leverer.

RALs forhandlinger om at komme ud af en kontrakt med Aalborg Havn før tid skabte også overskrifter i begyndelsen af februar.

Formand for oppositionspartiet Demokraterne, Randi Vestergaard Evaldsen, mener, at det er på tide med politisk handling:

- Bestyrelsen og Naalakkersuisut som ejer har ganske enkelt spillet fallit. Man har tilsyneladende ladet RAL sejle sin egen sø til stor gene for befolkning, virksomheder og samfund, skriver Randi Vestergaard Evaldsen i en pressemeddelelse.

Bestyrelsesformand: Jeg har tillid til ledelsen

Hun forlanger derfor, at formanden for Naalakkersusiut skrider til handling.

- Det er på tide, at Kim Kielsen selv overtager ansvaret for at rydde op i rodebutikken RAL, når nu bestyrelsen og Erik Jensen med al ønskelig tydelighed har bevist, at de ikke magter opgaven, skriver Evaldsen.

14. februar forklarede bestyrelsesformand for RAL, Kuno Fencker, til avisen AG, at udskiftningen af IT-systemet har været strengt nødvendig, og at det også har været en udfordring for selskabet, at der er kommet en ny havnestruktur med den nye atlanthavn i Nuuk.

- Vi har fuld tillid til den ledelse, der er nu, til at kune løse de udfordringer, Royal Arctic Line har, sagde Kuno Fencker.

I efteråret fredede Naalakkersuisoq for infrastruktur, Erik Jensen, ledelsen i RAL. Han havde tillid til, at selskabet selv formåede at rette op på problemerne.