Kierkegaard præsenterer urealistiske råstoffantasier

5-10 miner om 5 år og to oliefelter i produktion, det skriver Naalakkersuisoq for Råstoffer Jens Erik Kierkegaard i et længere læserindlæg i Sermitsiaq sidste fredag. Det er imidlertid nogle drømme, som råstofindustrien har meget svært ved at genkende.
Skrevet af Walter Turnowsky
31. januar 2014 12:03

-Vi går ikke ud fra, at der er nogen oliefelter i produktion om 5 år, siger Hans Kristian Olsen, direktør for NunaOil.

Også den netop udgivne rapport ’Til Gavn for Grønland’ peger på, at olieudvindingen først kommer i gang om 20-30 år. I et interview optaget forud for aftenens Qanorooq påstår Jens Erik Kierkegaard, at direktøren for NunaOil skulle have misforstået, det han skriver.

Efterfølgende henvender han sig dog til redaktionen og erkender, at der står ’to oliefelter i produktion’ i artiklen.

-Der er tale om en trykfejl, forklarer Jens Erik Kierkegaard.

Trykfejlen går igen på Jens Erik Kierkegaards Facebookside, hvor han har lagt hele indlægget op. Fredag middag var fejlen endnu ikke blevet rettet på Facebooksiden.

Heller ikke de 5-10 miner om fem år kan industrien imidlertid genkende.

-Vi tror på en til to miner, i bedste fald tre miner, siger direktør for NunaMinerals, Ole Christiansen.

Også denne prognose flugter med rapporten til Gavn for Grønland. De 5-10 miner kan heller ikke genfindes i den råstofstrategi, som Jens Erik Kierkegaard har sendt i høring.

Her står der, at man vurderer, at der vil være 3-5 miner i drift om 5 år. Først på sigt vil det være 5-10 miner. Det er ellers netop råstofstrategien Jens Erik Kierkegaard henviser til i sit indlæg.

Du kan se interviewet med Jens Erik Kierkegaard i aftenens Qanorooq.