Kielsen og Siumut vil satse bredt i valgkampen

Siumut går til valg på det hele. Lufthavne, børn, fiskeri og boliger. Og så vil partiet gå efter at fortsætte i spidsen for landet efter valget. Sådan lød det på partiets pressemøde onsdag eftermiddag, hvor Kim Kielsen præsenterede valgprogram og kandidater.

Formand for Siumut, Kim Kielsen, præsenterede tirsdag partiets valgprogram flankeret af blandt andre Karl Kristian Kruse, Doris Jakobsen Jensen, og Siumut Ungdoms formand, Steve Sandgreen.

Kim Kielsen gjorde det klart, at Siumut - ikke overraskende - går efter at sætte sig i spidsen for landet og at partiet er klar til at samarbejde med hvem som helst.

I den seneste valgperiode var Siumut først i koalition med Atassut og Demokraterne og efterfølgende med Inuit Ataqatigiit og Partii Naleraq og formåede dermed at samarbejde med det meste af Inatsisartut.

Og der er også rig mulighed for at finde sager, hvor partierne kan blive enige. For Siumut går til valg på rigtig mange forskellige ting.

- Alle emner er vigtige, siger Kim Kielsen.

LÆS OGSÅ Siumut stiller op med tidligere borgmestre, sexolog og partihoppere

Blandt de temaer, der blev nævnt var børns vilkår, som Kim Kielsen blandt andet også var inde på i sin nytårstale. Og også arbejdet med de nye lufthavne blev nævnt som et vigtigt tema for Siumut i forbindelse med landets infrastruktur og turisme.

Også fiskeriområdet blev berørt. Karl Kristian Kruse kom ind på, at det fortsat er Siumuts politik at fiskeriets ressourcer skal spredes og at mange fiskere er postivt for Grønland.

I forhold til fiskeriloven forventer Siumut desuden, at hvis det bliver op til Siumut at fremlægge loven igen, så vil den blive justeret ud fra nogle af reaktionerne de har fået fra fiskeriets forskellige grupper.

Siumuts ungdom markerede sig også på pressemødet med en mærkesag om at sikre flere ungdomsboliger i håb om, at det kan trække flere af de unge der forlader landet hjem igen.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl