Kielsen ærgrer sig over smal tilslutning

Det var en afdæmpet formand for Naalakkersuisut, der mødte pressen umiddelbart efter dagens lange debat og afstemning. Han var tilfreds med udfaldet, men ærgrede sig samtidig over, at det ikke endte med en bredere tilslutning til lufthavnspakken.
Foto © : KNR
15. november 2018 18:12

- Jeg er glad. Vi tog et stort skridt. Men jeg vil også sige, at der vil komme andre store sager, som der skal tage stilling til.  Også der vil vi deltage, sagde Kim Kielsen umiddelbart efter til KNR.

Under dagens debat blev der gentagne gange stillet spørgsmålstegn ved, hvad der skal ske med de nuværende atlantlufthavnsbygder - Kangerlussuaq og Narsarsuaq.

Her henviste Kielsen til det arbejde, som er sat i gang i nogle arbejdsgrupper med deltagelse af Selvstyret og kommunerne:

- Der vil komme forskellige sager efterfølgende. Vi skal møde kommunerne. Naalakkersuisoq for finanser sagde det klart, og det står i koalitionsaftalen.

LÆS OGSÅ Lufthavnspakken er vedtaget

Kielsen ser nu frem til et fortsat samarbejde med koalitionens støtteparti Demokraterne, men han ærgrede sig samtidig over, at lufthavnspakken ikke fik bred tilslutning fra flere partier.

Både Partii Naleraq og flere medlemmer af Inuit Ataqatigiit stemte nemlig imod lovforslaget:

- Jeg anskuer denne beslutningsproces som mange andre processer. Andre sager kommer herefter. Demokraternes formand Niels Thomsen sagde, at de er klar til at tage andre store beslutninger. Ja. Det er vi også i Siumut og jeg som formand for Naalakkersuisut. Men der bør være mere bred enighed om sådanne store beslutninger, sagde Kielsen.

LÆS OGSÅ Vi sælger ikke ud til Danmark