Kickstart til søsætning af erhvervskarriere

Niuernermik Ilinniarfik danner rammen om en konkurrence, der kan være fødselshjælper til nye virksomheder.
Skrevet af Noah Mølgaard
17. januar 2013 12:08

Konkurrencen har fået titlen 'Startup Greenland', hvor alle har mulighed for at deltage. Professionelle erhvervfolk vil stå klar til at coache deltagerne inden deres projekter bliver fremlagt.

- Jeg har mødt mange elever på Niuernermik Ilinniarfik og ude i byen, som har rigtig gode ideer til erhvervslivet. Men der kan være langt fra idé til virkelighed og det er netop for at give deltagerne mulighed for at realisere deres drømme vi laver arrangementet, siger Lars Møller Kranker, der underviser i økonomi og iværksætteri.

Han har hentet inspiration fra Startup Weekend, hvor fire unge danske iværksættere, vandt en deltagelse i London umiddelbart før OL. Og en af deltagerne Kasper Pihl Tornø kommer til Nuuk for være dommer og rådgiver.

Konkurrencen starter i Niuernermik Ilinniarfik imorgen fredag klokken 17.00 og slutter søndag eftermiddag. Deltagerne kan hente råd hos de grønlandske dommere, der er administrerende direktør i Air Greenland Michael Binzer, direktør i BankNordik Bjartur Nolsøe, administrerende direktør i Mittarfeqarfiit Jens Lauridsen og salgs- og marketingdirektør i Nuuk FM Claus Nissen.

- Deltagerne skal lave en forretningsplan og koncept, så ideen bliver klædt på til at blive præsenteret overfor banken eller en anden investor. Deltagerne får også gode råd til hvordan de kan præsentere deres idé, så det bliver interessant at lytte til. Og der står vores dommerpanel klar til at give deres erfaringer videre, siger Lars Møller Kranker.

Vinderen i konkurrencen får en præmie på 10.000 kroner, hvor der også er 2. og 3. præmie.

Der er ikke sat rammer for hvilke brancher man skal repræsentere.

- Det kan være lige fra kunst til servicering af råsstofbranchen, siger Lars Møller Kranker.

En række sponsorer fra erhvervslivet har gennem deres bidrag været med til at sikre at konkurrencen kan begynde imorgen eftermiddag.

Startup Greenland har også en facebook side, hvor folk hente informationer.