Khader: Flygtninge til Grønland

Ny Alliances formand foreslår, at Grønland tager imod flygtninge.
28. november 2007 05:47

Ny Alliances formand Naser Khader foreslår, at Grønland tager imod flygtninge. Han tabte sit hjerte til Grønland, mens han var på besøg sidste uge og kalder Grønland for et af de mest åbne og imødekommende samfund, han har mødt. -Grønland får næsten ingen flygtninge, men er dog en del af rigsfællesskabet. Med den åbenhed og imødekommenhed, der præger det grønlandske folk, undrer det mig, at de ikke tager imod flere flygtninge.Ny Alliances formand Naser Khader foreslår, at Grønland tager imod flygtninge.

 

Han tabte sit hjerte til Grønland, mens han var på besøg sidste uge og kalder Grønland for et af de mest åbne og imødekommende samfund, han har mødt.

 

-Grønland får næsten ingen flygtninge, men er dog en del af rigsfællesskabet. Med den åbenhed og imødekommenhed, der præger det grønlandske folk, undrer det mig, at de ikke tager imod flere flygtninge. Derfor har jeg sagt, at jeg vil hjem og undersøge, hvorfor de ikke gør det, siger Naser Khader til Politiken.

 

Han fortæller, at han mødte to personer i Grønland med flygtningebaggrund.

 

- De var utrolig glade for at være der. Den ene, en irakisk ingeniør, kunne ikke finde arbejde her i Danmark. Nu arbejder han ved Grønlands vand- og energivæsen, siger han.

 

Khader vil rejse spørgsmålet over for de to grønlandske folketingspolitikere til åbningsdebatten i morgen.