Kent Kielsen på skolebænken sammen med Thomas Helveg

Fodboldtræneren Kent Kielsen har nu mulighed for at blive Grønlands første elitetræner i fodbold.
Skrevet af Noah Mølgaard
11. januar 2011 08:33

U-18 landstræneren Kent Kielsen fra Qaqortoq er kommet i selskab med kendte fodboldstjerner fra Danmark.

Kent Kielsen er gået igang med elitetræner uddannelsen, der også bliver kaldt A-uddannelsen, som er godkendt af det europæiske fodboldforbund UEFA.

Kent Kielsen skal i løbet 2011 tage flere moduler i uddannelsen, som han tager sammen med Ebbe Sand, Thomas Helveg, Kim Daugaard og David Nielsen.

- Kent Kielsens gennemførelse af DBU´s A-uddannelsesforløb giver ham kompetencer til at kunne påtage sig fodboldtræneropgaver på højt niveau, desuden vil han i fremtiden kunne forestå uddannelse af GBU-trænere, f.eks. fodboldskoletrænere, siger formanden for Grønlands Boldspilunion GBU Lars Lundblad.

Kent Kielsen har nu gennemført introduktionsforløbet. Det bliver efterfulgt af studietur og praktikforløb i løbet af 2011, hvor han blandt andet skal til Holland og det er ikke helt omkostningsfrit at krydse atlanten flere gange og betale tilmeldelsesgebyr.

- DBU har i denne forbindelse vist stor forståelse og har givet en særdeles pæn rabat på tilmeldelses-gebyret, derimod har både GIF og Elite Sport Greenland til GBU skuffelse afslået at yde støtte, siger Lars Lundblad.