Kenneth Høegh: Viljen til kvægdrift er der...

Skrevet af Karsten Sommer
08. marts 2007 17:49

-Vi tror på at grønlandsk oksekød har en god fremtid som gourmetmad i restauranterne, men det kræver politisk opbakning i form af økonomisk støtte til fåreavlerne som ønsker kvægavl som niche produktion, det siger Hjemmestyrets chefkonsulent indenfor Landbrug, Kenneth Høegh.

- Det skulle gerne blive sådan, at enhver restaurant i Grønland får mulighed for at servere godt grønlandsk oksekød. Det kan blive en niche for visse fåreavlere. Men vi mangler økonomiske midler til at komme videre med udviklingen, og dér håber vi på mere politisk opbakning, siger Kenneth Høegh.

- Vi er jo oppe mod EU´s massive tilskudsordninger på landbrugsområdet, og det gør det svært at konkurrere. Men en række fåreavlere er i gang med at stable kvægdrift på benene. Det naturlige grundlag er til stede, nu mangler vi bare at få tilvejebragt det økonomiske grundlag, slutter Kenneth Høegh.

Sofus Frederiksen, fåreavler i Narsaq, med omkring 600 får og 12 irske køer siger samstemmende, at det er nødvendigt med politisk opbakning, hvis man vil opnå et selvforsynende samfund.