Kendt kok skal lave nye lamme-færdigretter

Kokken Inunnguaq Hegelund skal hjælpe slagteriet Neqi med at udvikle nye færdigretter.
- Jeg glæder mig over, at vi nu kan styrke udbredelsen af de lækre sydgrønlandske råvarer til hjemmemarkedet. Nu er vi i gang, og det skal nok blive nogle fantastiske retter vi får ud på markedet, siger Inunnguaq Hegelund optimistisk. Arkivfoto. Foto © : Filip Gielda
Skrevet af Karsten Sommer
29. juni 2020 13:48

Til næste år er der nye lammeretter på vej til butikkernes frysebokse.

Neqi A/S har nemlig indgået et samarbejde med kokken Inunnguaq Hegelund om at udvikle en række nye frosne færdigretter, der skal lanceres i starten af 2021.

- Vores lørdagslam er stadig populært, ligesom vores lammepizzaer også sælger godt, men vi føler, at vi kan gøre mere på færdigvare-området, lyder det i en pressemeddelelse fra Ole Vestergaard, der er fabrikschef i Neqi A/S.

- Butikkernes kølediske er i forvejen fyldt med mange færdigretter af dansk mad, men vi tror på, at mange vil foretrække en grønlandsk vinkel på den slags, skriver fabrikschefen.

- Derfor er vi glade for at vi nu har fået lavet en aftale med en af Grønlands dygtigste kokke om at få udviklet nye og flere grønlandske færdigret produkter, oplyser Ole Vestergaard.

LÆS OGSÅ Slagteri skal samarbejde med kommune om stabil arbejdskraft

Tiltaget bliver også en del af Neqis strategi om bedre udnyttelse af slagteriets biprodukter og større grad af forædling af de eksisterende råvarer, såsom nyrer og diverse andre dele af lammene, som normalt ikke bruges.

Der er også en række nye spegepølser af lam, får og rensdyr på vej.

Inunnguaq Hegelund er også glad for det nye samarbejde med Neqi A/S:

- Jeg glæder mig over, at vi nu kan styrke udbredelsen af de lækre sydgrønlandske råvarer til hjemmemarkedet. Nu er vi i gang, og det skal nok blive nogle fantastiske retter vi får ud på markedet, siger han optimistisk.

Neqi A/S vil bruge sommeren og efteråret indtil slagtesæsonen, med udvikling, test og prøvesmagninger, og produkterne forventes lanceret i starten af det nye år.