- Jeg glæder mig over, at vi nu kan styrke udbredelsen af de lækre sydgrønlandske råvarer til hjemmemarkedet. Nu er vi i gang, og det skal nok blive nogle fantastiske retter vi får ud på markedet, siger Inunnguaq Hegelund optimistisk. Arkivfoto.Foto: Filip Gielda

Kendt kok skal lave nye lamme-færdigretter

Kokken Inunnguaq Hegelund skal hjælpe slagteriet Neqi med at udvikle nye færdigretter.

Til næste år er der nye lammeretter på vej til butikkernes frysebokse.

Neqi A/S har nemlig indgået et samarbejde med kokken Inunnguaq Hegelund om at udvikle en række nye frosne færdigretter, der skal lanceres i starten af 2021.

- Vores lørdagslam er stadig populært, ligesom vores lammepizzaer også sælger godt, men vi føler, at vi kan gøre mere på færdigvare-området, lyder det i en pressemeddelelse fra Ole Vestergaard, der er fabrikschef i Neqi A/S.

- Butikkernes kølediske er i forvejen fyldt med mange færdigretter af dansk mad, men vi tror på, at mange vil foretrække en grønlandsk vinkel på den slags, skriver fabrikschefen.

- Derfor er vi glade for at vi nu har fået lavet en aftale med en af Grønlands dygtigste kokke om at få udviklet nye og flere grønlandske færdigret produkter, oplyser Ole Vestergaard.

LÆS OGSÅ Slagteri skal samarbejde med kommune om stabil arbejdskraft

Tiltaget bliver også en del af Neqis strategi om bedre udnyttelse af slagteriets biprodukter og større grad af forædling af de eksisterende råvarer, såsom nyrer og diverse andre dele af lammene, som normalt ikke bruges.

Der er også en række nye spegepølser af lam, får og rensdyr på vej.

Inunnguaq Hegelund er også glad for det nye samarbejde med Neqi A/S:

- Jeg glæder mig over, at vi nu kan styrke udbredelsen af de lækre sydgrønlandske råvarer til hjemmemarkedet. Nu er vi i gang, og det skal nok blive nogle fantastiske retter vi får ud på markedet, siger han optimistisk.

Neqi A/S vil bruge sommeren og efteråret indtil slagtesæsonen, med udvikling, test og prøvesmagninger, og produkterne forventes lanceret i starten af det nye år.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt