Katuaq vil advare om 3D-briller

Katuaq vil fremover gøre opmærksom på, at biografens 3D-briller ikke er egnede som solbriller. Det sker efter en øjenspecialist fastslog, at de kan være skadelige for synet.
Skrevet af Rune Langhoff
13. juli 2011 15:02

Forleden fastslog en øjenspecialist fra Rigshospitalet overfor KNR, at øjnene kan tage skade, hvis man bruger 3D-briller udleveret i biografen som solbriller uden for biografmørket, som flere børn i Nuuk gør.

Og derfor vil biografen i Katuaq nu minde deres biografgæster om, at brillerne ikke skal bruges udenfor.

- Vi vil nu oplyse, vores 3D-kunder om, at brillerne ikke er egnede som solbriller, og at de ikke er egnede som beskyttelse mod solens ultraviolette stråler, siger arrangementschef Ove Heilmann, der altså lover, at personalet i Katuaq fremover vil gøre opmærksom på, at 3D-brillerne ikke er egnede som solbriller.

Han fastslår dog samtidig, at det ikke er Katuaqs ansvar at sikre, at de biografgående ikke bruger brillerne udenfor.

- Jeg synes, vi har løst vores opgave godt nok. Vi kan ikke være en inspektionsinstans, der går rundt i byen og tjekker om folk bruger deres 3D-briller som solbriller.

På 3D-brillernes emballage bliver der dog allerede i dag gjort opmærksom på, at brillerne ikke skal bruges udenfor biografen, siger Ove Heilmann.

- Der står: "Ikke sikker som brug som solbriller. Disse briller skærmer ikke for ultraviolette stråler. Ved brug som solbriller vil de ikke beskytte dine øjne. Kun til brug i biografen."

I Danmark skal filmseerne i nogle biografer aflevere deres 3D-briller tilbage efter brug, men det kan man ikke gøre i Katuaq, siger Ove Heilmann.

De bruger nemlig nogle andre briller:

- De steder, hvor man gør det i Danmark, bruger de nogle andre briller, der er genbrugsbriller, der skal vaskes mellem hver forestilling. Men det system bruger vi ikke i Katuaq.

Her i landet tilhører brillerne kunderne, og så vil man fra Katuaqs side ikke tage dem tilbage.

- 3D-briller er noget, vi sælger direkte til kunden. Det er engangsbriller, der kan bruges igen, hvis man passer godt på dem. Men ansvaret ligger hos forbrugeren, så vi tager ikke brillerne tilbage, når filmen er færdig, siger Ove Heilmann.

Katuaq viser i den kommende tid en hel stribe 3D-film. Blandt andet sidste afsnit af Harry Potter, Orla Frøsnapper, Avatar, Priest og Tron Legacy.