Katuaq har halv million i underskud

Grønlands Kulturhus Katuaq kom ud med underskud for 2010. Nu vil ledelsen arrangere flere indtægtsgivende aktiviteter.

Det forventede overskud på 70.000 kroner er endt med et underskud på 495.000 kroner i stedet. Det viser Katuaqs årsregnskab for 2010.

Og vi har spurgt Katuaqs direktør, Julia Pars, hvem hun mener har ansvaret for underskuddet på den halve million?

-Jamen ansvaret ligger jo på Katuaq som virksomhed. Og det er jo selvfølgelig altid direktøren, som skal sørge for, at man ender ud med et overskud.

Og hvilke overvejelser har du gjort dig omkring det?

-Det ansvar man tager, og som jeg tager, det er at vi skal arrangere flere indtægtsgivende aktiviteter, såsom flere koncerter, selskaber og konferencer. Og så er det også vigtigt at styre omkostningsniveauet stramt, lyder det fra Julia Pars.

Årsagen til underskuddet er blandt andet flere omkostninger til personaleboliger og outsourcing af grafik og edb-opgaver, oplyser direktøren. Ligesom der har været en lavere omsætning indenfor musik og teaterarrangementerne. Der er simpelthen ikke solgt nok billetter. Og hvad har Katuaq så tænkt sig at stille op med dét problem:

-Der skal gøres noget mere for at få folk ned og købe billetter til koncerter og teaterforestillinger og det betyder måske også, at man skal øge markedsføringsindsatsen.

Julia Pars mener dog ikke, at der er noget galt med Katuaqs markedsføringsstrategi, men giver derimod markedet skylden:

-Jeg synes ikke vi er dårlige. Jeg synes vi laver god PR, vi markedsfører vores arrangementer på hjemmesiden. Men det kan jo også være en tendens i markedet, at det er sværere at få folk ud af sofaerne og så er der jo også et rigtigt godt musikudbud i Nuuk efterhånden. Så der er flere steder, som skal deles om kunderne.

Julia Pars understreger, at sidste års negative resultat ikke vil påvirke fremtidige store arrangementer, såsom det forestående møde i Arktisk Råd i maj. Og hun forventer at vende skuden, således, at der bliver et lille overskud i det kommende års regnskab:

-Det er vigtigt at understrege, at Katuaqs økonomi ikke er i fare. Vi regner med et plus-resultat i 2011, dog ikke så højt, fastslår hun.

Katuaqs omsætning for 2010 lyder på 25,6 millioner kroner. Og kulturhuset modtager et samlet driftstilskud på 9,3 millioner kroner fra Selvstyret og Kommuneqarfik Sermersooq.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt