Katsorsaavik Nuuk i Ilulissat

Katsorsaavik Nuuk forventer at overtage alkoholbehandlingen i Ilulissat, når Qaqiffik stopper ved udgangen af marts.
27. december 2011 16:45

Således er der udsigt til, at Nuuk og Ilulissat fortsat kan have behandlingscentre for alkoholikere, når Frederiksberg Centeret stopper ved udgangen af marts måned i Ilulissat og Nuuk.

- Vi regner med, og vores plan er, at behandlingscenteret i Ilulissat vil fortsætte efter 1. april, når vi har overtaget det, siger Grethe Kramer Berthelsen, ejer af Katsorsaavik Nuuk.

Med Selvstyrets nye samarbejdsaftale med Katsorsaavik Nuuk skal behandlingen af alkoholikere bredes ud til hele landet, og det er således en del af aftalen, at der skal gennemføres 10 behandlinger i forskellige byer.

- Kommunen skal så sørge for, at vi har nogen passende lokaler til at gennemføre behandlingen, og kommunen skal også sørge for, at de behandlere, der skal komme også får passende lejligheder, siger Grethe Kramer Berthelsen.

Selvstyrets nye samarbejdsaftale med Katsorsaavik Nuuk indebærer blandt andet, at behandlingscenteret månedligt og på årsbasis skal sende rapporter til Selvstyret.

- Det er aftalt, at der hver måned skal sendes en statistik over de brugere, der nu er i systemet, også skal der laves en årsrapport hvert af det her to år som aftalen som aftalen nu gælder, siger styrelseschef ved Styrelsen for Sundhed og Forebyggelse Kurt Nielsen, og fortsætter:

- Nu er det en to-års aftale vi har indgået, og det vil vi så bruge til at vurdere hvordan fremtiden skal være på det her område. Om vi skal fortsætte med det, eller om vi skal have et udbud igen. Det er jo det vi bruger sådanne resultater til, siger Kurt Nielsen.