Katsi Kleist og Nanook begavet med Koda-priser

I lørdags blev priserne for årets bedste, musikalske udgivelser 2013 og 2014 uddelt sammen med talentprisen og en ærespris ved Koda Greenland Awards.
Nanook: Passaaneqaqisut Foto © : Nanook
Skrevet af Camilla Dam
02. februar 2015 16:06

Kulturhuset Katuaq i Nuuk lagde scene til en festlig aften, hvor vores dygtige musikere blev fejret af og med hinanden foran publikum i forbindelse med Imernalaaq-festivalen.

Priserne blev ikke uddelt sidste år, derfor var årets musikalske udgivelse 2013 også med på programmet. Og her modtog Katsi Kleist prisen for sit Qujanaq-album. Årets album 2014 gik til brødrene Frederik og Christian Elsner og deres gruppe Nanook, som udgav Pissaaneqaqisut.

De to album er vurderet ud fra kompositioner, tekster og sammensætning af toner og instrumenter på højt kunstnerisk niveau, lyder det i pressematerialet.

Læs også To Koda priser i stedet for de sædvanlige tre

Med prisen og æren følger en check på 30.000 kr.

Dermed gik de øvrige nominerede forgæves – for 2013 var Kali nomineret for Nunarsuup illuani og Søren Alaufesen for September, mens Small Time Giants med Stethoscope og Kimia med albummet af samme navn var de to øvrigt nominerede i 2014.

Talentprisen 2013-2014 blev ligeledes uddelt. Her vandt Uyarakq (Aqqalu Engell) for Itunes-udgivelsen Raatiu Nukik.

Koda Greenland uddelte også en ærespris til, som det hedder: "en rollemodel, der har gjort sig ærværdig bemærket inden for kompositionen, sangskrivningen og musikkens verden i Grønland". Prisen gik til hiphop-gruppen Nuuk Posse, der tilbage i 1984 begyndte at rappe på grønlandsk med stor succes.

Talentprisen og æresprisen bliver kun uddelt hvert andet år, og med de to priser følger ligeledes en check på 30.000 kr.