Katastrofeøvelse i Qasigiannguit

I Qasigiannguit holdte man i går katastrofeøvelse, hvor hele beredskabet i byen deltog.
23. juni 2009 09:53

Passagerskibet Aviaq Ittuk skulle i øvelsen lade som om den påsejlede havnen med høj fart, hvor blandt andet skibets olietank lækkede. Som en del af katastrofeøvelsen gik der også brand i det lokale hotel, hvor en person måtte reddes ud.

Olietanken på passagerskibet Aviaq Ittuk skulle i øvelsen også lække. Stationsleder i Qasigiannguit Karl Vinther havde spurgt departementet for infrastruktur hvordan man kunne skabe den øvelse. Karl Vinther fik tilladelse til at hælde madolie i vandet, så det kunne se ud som om der var læk i skibets olietank, han blev dog rådet til at bruge popcorn der agerer ligesom olie i vandet. Stationslederen hældte derfor en stor affaldssæk popcorn i vandet. -Jeg poppede selv en masse popcorn på stationen, siger stationsleder Karl Vinther.

Ifølge Karl Vinther var næsten hele byen befolkning involveret i katastrofeøvelsen, der er dog endnu ikke blevet lavet en gennemgående evaluering af katastrofeøvelsen endnu, men stationsleder Karl Vinther er stærkt tilfreds med øvelsen.