Katastrofal boligmangel i Nunavik

Der kommer mere og mere fokus på boligmanglen i de fire canadiske inuit-områder fordi situationen er katastrofal.
Foto © : Flickr Creative Commons
04. april 2017 12:12

Den nationale inuit organisation, Inuit Tapiriit Kanatami såvel som de regionale Inuit organisationer fokuserer mere og mere på boligmanglen.

Nye tal som APTN TV er kommet med viser at at der nu bor seks gange så mange personer stuvet sammen i et hus i de arktiske egne som andre steder i Canada. I et hus beregnet til en familie på fire personer kan der således bo lige ved 20 personer i en bygd.

Foruden det, siger APTN, så er halvdelen af alle de huse der findes fugtige, det vil sige at der kommer mug og skimmel på væggene. Desuden er der ofte huller i gulvet eller væggene og nogle steder kommer der rotter.

Disse meget dårlige tilstande resulterer alt for ofte i sygdomme såsom tuberkulose som nu er en epidemi i Nunavik og Nunavut. Det kan også resultere i andre lungesygdomme, depression eller selvmord.

Canadiske Inuit har således en forventet levetid der er 10 år mindre end andre canadieres.

Der er kommet mange penge fra regeringen, men det er ikke nok så Inuit Tapiriit Kanatami og andre Inuit organisationer lægger konstant pres på regeringen for at der kan blive  bygget endnu flere huse så at situationen kan forbedres.