Ny debat fra KNR Kassoq til de unge voksne

Energi, holdninger og livlig debat på de sociale medier. Det er målet, når KNR fredag skyder sit nyeste debatkoncept Kassoq i gang.
02. februar 2018 15:36

Kassoq henvender sig primært til de 25 til 35 årige, og derfor er en del af konceptet flyttet til facebook - men faktisk kommer hele tre medier i brug.

Ud over at vi selvfølgelig vil vælge emner, som er relevante for målgruppen, så ved vi også, at en stor del af dem primært befinder på web og sociale medier og ikke på KNRs traditionelle platforme. Derfor flytter vi en del af konceptet til facebook for at skabe og begynde debatten der, inden vi tager både radio og tv i brug, fortæller nyhedschef Mikkel Bjarnø Lund.

Kassoq på facebook

 

Hvert emne vil derfor begynde med nogle videoer, som konceptet kun producerer til facebook. Her efter løfter redaktionen emnet og debatten videre over i et radioprogram, hvor folk også får mulighed for, at skrive direkte ind live med spørgsmål og reaktioner gennem facebook. Hvert emne slutter her efter med en tv-debat hver anden torsdag. Centrale citater og klip fra radio- og Tv delen vil løbende blive lagt på facebook til yderligere debat.

Kassoq har Malu Pedersen og Eqaluk Høegh som værter og tilrettelæggere, mens Johansinnguaq Olsen bliver teknisk producer. Og de glæder sig til at komme i gang.

Vi er klar med det første emne, som bliver boligmangel. En af de første store udfordringer du løber ind i, når du skal ud og skabe dit eget liv. Den første video er klar og bliver lagt ud i dag. Vi glæder os til at komme i dialog med vores målgruppe, høre deres holdninger og skabe debat, og vi går efter at gøre det både underholdendende og indholdsrigt, siger Malu Pedersen.

De yngre skal være en større del af samfundsdebatten. Vi glæder os til at give dem muligheden og håber, de tager chancen, siger Eqaluk Høegh.

Kassoq bliver KNRs tredje ”debatkoncept” i denne sæson.

- Vi har netop skabt Qiviarfik, som henvender sig til de lidt ældre, og så har vi Isummersorfik, som den mere klassiske kritiske nyhedsdebat. Men vi har manglet noget målrettet til og for de yngre voksne. Det prøver vi nu at gøre noget ved. Vi håber selvfølgelig, at de vil tage i mod det og ikke mindst deltage aktivt, siger Mikkel Bjarnø Lund.

Kassoq vil være på banen med sin facebookside og en præsentationsvideo i dag (fredag) samt yderligere videoer lørdag og mandag. På tirsdag den 6. februar finder den første Radiodebat i konceptet sted fra 16.07 til 17, og på torsdag den 8. februar går det så løs i KNR-tv kl 20. Konceptet er foreløbig planlagt til og med maj.