Kassen tom i april

Hvis Qaasuitsup kommunia ikke strammer styringen af økonomien er kassen tom i april.
Skrevet af Else Løvstrøm
22. februar 2010 15:50

Alle partierne er bekymrede for økonomien i Qaasuitsup kommunia. De sad ikke med så forventningsfulde ansigter, da kommunalbestyrelsen åbnede mødet i morges.

–Hvis man bliver ved med at køre som i dag, vil kassen – ud fra budgettet – være tømt i april måned, siger Timooq Mølgaard fra Atassut.

–Bevillingerne er overskredet i 2009, så det arbejde vi har haft i 2009 skal vi starte forfra i 2010, det vil sige, at de besparelser vi lavede i 2009 skal findes igen, siger Bendt B Kristiansen fra Inuit Ataqatigiit.

-Vi har sagt det før, at den økonomiske styring skal strammes op, når kommunernes revision i december måned har sagt, at der ikke har været den tætte økonomiske styring, siger Ane Lone Bagger fra Demokraterne. Borgmester Jess Svane vil ikke sige, hvor meget kassen indeholder, da det ændrer sig fra dag til dag. Men:

-Vi har planer om at køre med en stram økonomi, og vi har fra økonomiudvalget søgt kommunalbestyrelsen om at få gennemført en større centralisering af økonomien, og det er nu godkendt, siger borgmester Jess Svane, der af alle partier er blevet bedt om at følge økonomien stramt og tæt, hver dag.