Karl Lyberth smækker med døren i Qeqqata Kommunia

Medlem af kommunalbestyrelsen i Qeqqata Kommunia, Karl Lyberth, meddeler at han trækker sig fra kommunalbestyrelsen, og at han har meldt sig ud af Siumut.
Karl Lyberth vil ikke længere være at finde på rådhuset i Sisimiut(billedet) under kommunalbestyrelsens møder, efter at han har trukket sig fra kommunalbestyrelsen og samtidig kommer med en hård kritik af borgmester Malik Berthelsen.
24. juli 2019 15:36

- Den vigtigste årsag til, at jeg trækker mig ud af kommunalbestyrelsen er, at jeg ikke længere kan have tillid til borgmester Malik Berthelsen (S), skriver Karl Lyberth i en pressemeddelelse.

Han henviser dels til en gammel sag om hashsalg, fra mange år før Malik Berthelsen gik ind i politik. En sag som Malik Berthelsen tidligere har fortalt åbent om.

Malik Berthelsen siger i den forbindelse til KNR, at han ikke kan gøre noget for at ændre sin fortid, men at han tager Karl Lyberths holdning til efterretning. 

Kritiserer Berthelsens ledelse

Karl Lyberths anden begrundelse er Malik Berthelsens forvaltning af sin position som kommunens øverste myndighed.

- Som følge af dårlig forvaltning har både kommunaldirektøren og vicekommunaldirektøren, de to øverste embedsmænd i kommunen, sagt op samtidig, skriver Karl Lyberth.

Det er en uacceptabel svækkelse af kommunen, at den på samme tid mister de to mennesker, der i mange år har arbejdet dedikeret og dygtigt, påpeger Karl Lyberth.

Til det svarer Malik Berthelsen, at der på grund af omstrukturering i kommunen er brug for en udvidelse af kommunens ledelse fra to til tre personer. I den forbindelse har kommunaldirektøren og vicekommunaldirektøren ikke søgt deres egne stillinger påny, og derfor forlader de to embedsmænd nu kommunen.

Ifølge Malik Berthelsen har kommunalbestyrelsen godkendt omstruktureringen i kommunens ledelse.

Uenig i Siumuts landspolitik

Udover at have trukket sig fra kommunalbestyrelsen har Karl Lyberth også meldt sig ud af Siumut, fordi han ikke er enig i den førte politik for hele landet.

- Det er kun de fire største byer, der udvikles i modsætning til Siumuts grundlæggende politik, hvor andre byer og bygder er blevet glemt, skriver han, og mener også at byggeriet af atlantlufthavnene er igangsat med unødvendig hast.

- Jeg mener, at de ting er en stor fejl, siger Karl Lyberth.

Det bliver Efraim Olsen (S), der kommer ind i kommunalbestyrelsen i stedet for Karl Lyberth.