Karl-Kristian Kruse vil gøre op med fragtmonopolet

Fragtpriserne stiger og stiger, og det har fået Karl-Kristian Kruse (S) op på mærkerne. Han vil vide om man ikke kan komme ud over den nuværende ordning med eneret på at levere fragt til Grønland.
Skrevet af Peter Troelsen
16. januar 2014 11:36

- Hvis man vil ændre den nuværende prisstigning i landet må vi begynde at tænke på andre destinationer end Aalborg, da jeg mener at priserne vil blive lavere, hvis der kommer konkurrence indenfor fragtsejlads, fastslår Karl-Kristian Kruse.

Siumuts politiske ordfører har sendt 2 § 37 spørgsmål til Naalakkersuisut omkring fragt og priserne på samme. Dels ønsker han svar på om Naalakkersuisut har planer om at ændre den nuværende eneret på at fragte til landet og dels vil han vide om Naalakkersuisut har planer om at indføre konkurrence indenfor fragtsejlads.

- Hvis vi også skal undgå at følge prisstigninger på boligerne må der handles nu, da jeg mener at borgerne vil begynde at bo i billigere boliger hvis man begynder at bruge mere direkte forbindelser til byggematerialer, skriver Kruse i begrundelsen for sit spørgsmål.