Karen Marie Kyed Meyer blev Årets idrætskvinde

Det var en meget overrasket Karen Marie Kyed Meyer, der modtog hæderen som Årets idrætskvinde 2011.
Skrevet af Noah Mølgaard
22. december 2011 13:28

Håndboldspilleren Karen Marie Kyed Meyer fra sportsklubben NÛK havde fået en invitation til at overvære udgivelsen af sportsårbogen 2011.

Hendes familie har fået en anden besked og var klar i Idrættens hus i Nuuk, da en stadig svedig Karen Marie Kyed Meyer kom ind direkte fra politiets juleturnering i fodbold.

Det er på baggrund af hendes mange-årige indsats som sportskvinde, der blev udslagsgivende for kåringen, der blev lavet i samarbejde med Air Greenland og Sermitsiaq.

Den venstrehåndede spiller har været med på landsholdet siden de grønlandske håndboldpigerne begyndte at forsvare de grønlandske farver. Hun er dermed også et forbillede for børn og unge, sagde formanden for GIF Nuka Kleemann i forbindelse med kåringen.

- Jeg har aldrig forestillet mig at skulle blive kåret som Årets idrætskvinde. Og jeg er meget overrasket fordi der også er mange dygtige sportsfolk. Men jeg er mest rørt over at jeg bliver betragtet som forbillede for børn og unge. Det er noget jeg slet ikke tænker over til dagligt, siger Karen Marie Kyed Meyer til KNR.

Hun havde sin debut ved GM i 1988, hvor hun både spillede for K-33's juniorer og seniorer. Og hun er stadig en nøglespiller for NÛK som hun har spillet for i mange år.

- Det er meget motiverende at få den hæder. Jeg vil fortsætte med at spille så længe kroppen tillader. Jeg skal  formentlig bæres ud af banen inden jeg slutter og jeg håber sanlig ikke at det bliver i forbindelse med en skade, siger Karen Marie Kyed Meyer, inden hun gik for at dyrke mere idræt.

Der blev også udpeget Årets leder og valget faldt på Lars Karlsen fra Ikerasaarsuk, der har stået i spidsen for Inussuk, der trods uden fodboldbane i bygden deltager i grønlandsmesterskaberne.

Valget på Årets træner faldt på Albrecht Damgaard fra B-67 badminton. Den tidligere mangedobbelte har været med til at udvikle mange talenter, som senere også har gjort sig gældende på landsholdet.

Albrecht Damgaard begyndte som spiller i 1969 og blev træner i midten af halvfemserne for sin klub B-67. Han har også selv været med på landsholdet i mange år. Han blev iøvrigt kåret som Årets idrætsmand i 1980.