KANUKOKA's bosted stadig uafklaret

KANUKOKA’s delegerede er enedes om at holde de tre tilbageværende kommuner samlet, bestyrelsen er valgt, og vedtægterne er tilpasset. Tilbage står, hvor kommunernes sammenslutning skal bosætte sig.
Palle Jerimiassen Foto © : Laura Aggernæs/KNR
Skrevet af Thomas Munk Veirum
18. januar 2016 10:12

Søndag traf KANUKOKA’s delegerede beslutning om at sammenslutningens administration og funktioner ikke skal splittes op mellem de tre tilbageværende kommuner.

Palle Jerimiassen fra Siumut blev valgt til at fortsætte som formand for foreningen, og der blev også valgt ny bestyrelse og vedtaget nye vedtægter for sammenslutningen, så de er tilpasset til tre i stedet for fire kommunemedlemmer.

- Med hensyn til den politiske struktur har vi en ny bestyrelse, og med hensyn til det administrative har vi en ny struktur, vi kan arbejde ud fra, siger Palle Jerimiassen til KNR.

Han var selv en varm fortaler for at bevare et samlet KANUKOKA inden mødet.

Læs også KANUKOKA forbliver samlet

 

Store flytteplaner
Selvom beslutningen nu er truffet, venter der den nye bestyrelse og formanden en stor opgave med at finde ud af, hvor KANUKOKA skal flytte hen. Det ligger nemlig fast, at sammenslutningen forlader Nuuk og Kommuneqarfik Sermersooq.

- Vi har jo altid nogle arbejdsopgaver, det fortsætter som vi hele tiden har gjort. Men den nye store opgave bliver en udflytning af vores hovedkontor, og det vil kræve nogle kræfter, siger Palle Jerimiassen.

Han vil dog ikke komme med forudsigelser om, hvilken kommune der kan se frem til at skulle huse KANUKOKA’s medarbejdere.

Læs også Ole Dorph: Vi finder en fælles løsning på KANUKOKA i al fordragelighed

Det er op til bestyrelsen, hvor de vil placerer den henne, inden 1. marts, siger Palle Jerimiassen, formand for KANUKOKA.