Kanukoka vil give kommuner en chance

Et flertal i kommunalbestyrelsen i Qaasuitsup ville meget gerne splitte kommunen ad. Martha Abelsen synes dog, det er utroværdigt ikke at give den nuværende model en chance.
Martha Abelsen Foto © : KNR
18. maj 2014 14:07

Den fem år gamle kommunalreform er blevet kaldt den største administrative reform siden indførelsen af Hjemmestyret. Derfor mener formand for Kanukoka, Martha Abelsen, Siumut, at det er alt for tidligt opgive de nuværende fire kommuner.

- Selvfølgelig er kommunerne ikke endelig på plads, siger hun til avisen Sermitsiaq.

Martha Abelsen anmoder politikerne i Qaasuitsup om at have lidt tålmodighed, før de splitter den nuværende nordkommune ad. Hun mener nemlig, det er for tidligt at afsige den endelige dom over storkommunen.

- Kommunalreformen blev indført efter et stort og grundigt forarbejde, og hvis vi allerede i dag giver kommunerne dødsstødet, mister vi enhver troværdighed, siger formanden for kommunesammenslutningen til Sermitsiaq.

Et flertal i Qaasuisutup Kommunias kommunalbestyrelse, primært bestående af Martha Abelsens partifæller i Siumut, ser dog helst, at Nordkommunen bliver splittet op. Alligevel har man valgt at vente med at komme med kommunalbestyrelsens endelige indstilling lidt endnu.