Kanukoka: Lukning, nej, omstrukturering, ja

KANUKOKA tager nu til genmæle efter den seneste kritik af landsforeningen. Kommunerne er nemlig allerede i gang med konkrete overvejelser om en tilpasning af KANUKOKAs form og drift, siger formand for kommunernes landsforening Enok Sandgreen.
19. februar 2010 16:22

Kritikken blev sparket igang af Demokraternes politiske ordfører Niels Thomsen. Han krævede at kommunernes landsforening skulle lukkes helt, fordi han mener at kommunalreformen har gjort Kanukoka overflødig.

Qeqqata Kommunias borgmester Hermann Berthelsen, er fortaler for at landsforeningen består, men han mener, at midlerne til Kanukoka bør skæres ned fra nuværende 12,5 millioner kroner om året til 10 millioner kroner.

Formand for Kanukoka Enok Sandgreen erkender, at en omstrukturering står for døren, men han understreger samtidig, at foreningens rolle som samlende led for kommunerne er vigtig.

- I en tid med indkøring af den nye offentlige strukturer med sammenlagte kommuner og forberedelse af overtagelse af opgaveområder fra de centrale myndigheder, er eksistensen af Kanukoka uvurderlig som et koordinerende organ, lyder det fra foreningens formand.

Inden 2013 skal kommunerne være med til at beslutte i, hvilken form Kanukoka skal fortsætte og allerede på foreningens repræsentantskabsmøde i maj vil netop det emne igen være på dagsordnen.