Kanukoka: God idé med KNR2 til kommunalbestyrelsesmøder

Kanukoka's formand Martha Abelsen støtter Kommuneqarfik Sermersooqs forslag om at bruge KNR's kanal 2 til kommunal information og undervisning.
Skrevet af Karsten Sommer
01. april 2014 03:26

- Med henvisning til de gode erfaringer, der allerede er høstet fra Kommune Kujalleq, hvor KNR’s ekstra kanal er blevet brugt til transmission af kommunalbestyrelsesmøder, vil jeg anbefale at forslaget får en positiv modtagelse, skriver Martha Abelsen til naalakkersuisoq for kultur Nick Nielsen.

- Forslaget er i harmoni med de tanker, der blev fremført allerede i åre­­ne op mod kommunesammenlægningen om KNR’s mulighed for at være med til at skabe  samhørighedsfølelse i de nye, geografisk meget spredte kom­muner, skriver Kanukoka-formanden i sit brev til Nick Nielsen.

I Qeqqata Kommunia har man allerede i en årrække haft direkte trans­mis­sioner af kommunalbestyrelsens møder via lokalradioen, en ordning som kommunen ønsker at fortsætte. Qaasuitsup Kommunia har vist interesse for KNR2-forslaget, skriver Martha Abelsen.

I det hele taget støtter Kanukoka benyttelse af KNR2 til en generel højnelse af oplysningsniveauet, eksempelvis som et TV-baseret ”folkeuniversitet” med foredragsvirksomhed om samfund, teknik, økonomi, his­torie og sprog, til gavn for både lokaldemokratiet og almendannelsen, slutter Kanukoka's formand.