Kanukoka får ny direktør

Kanukoka får fra 1. juni ny direktør, der har gjort karriere i Hjemmestyret, og som stod for kommunesammenlægningen i Nordgrønland.
Skrevet af Karsten Sommer
18. marts 2014 07:45

Bestyrelsen i kommunernes landsforening har ansat den 48-årige Hans-Peder Barlach Christensen som afløser for Kanukoka's direktør gennem 14 år, Martha Labensen, der i efteråret gik på pension.

Kommuneforeningen får dermed en yderst erfaren direktør, der både kan se tilbage på en karriere i Hjemmestyret og senere en lang periode, hvor han har beskæftiget sig med den kommunale forvaltning og udvikling.

Han var således kommunaldirektør i den daværende Aasiaat Kommunia og derefter koordinator ved kommunesammenlægningen i Nordgrønland. Før det var han direktør i den kuldsejlede sælpølsevirksomhed Puisi.

Fra 2012 har han været ansat i olieselskabet Shell som rådgiver inden for samfundsmæssige aspekter af mulige efterforskningsaktiviteter.

- Vi er glade for at kunne ansætte en direktør, der med alsidige erfaringer fra et offentligt system i forandring, kan stå for koordination af udviklingenen af det kommunale samarbejde gennem Kanukoka, siger den politiske formand Martha Abelsen.

Den nyudnævnte direktør, som er født i Danmark, men vokset op i Kangaamiut ser frem til det ny arbejde.
 
- Jeg mener at kunne bidrage til en yderligere styrkelse af samarbejdet mellem kommunerne samt fastlæggelse af opgavefordelingen mellem Selvstyret og kommunerne, siger Hans-Peder Barlach Christensen i en kommentar.