Kangerlussuaqs bygdeformand er glad for forsvarets støtte

Det er ikke kun Qeqqatas borgmester Malik Berthelsen der er glad for at Forsvaret fortsat ønsker at bruge lufthavnen i Kangerlussuaq. Bygdebestyrelsesformanden glæder sig på alle borgernes vegne over opbakningen til at beholde lufthavnen
Foto © : KNR / Foto: Anton Gundersen Lihn
22. marts 2019 19:18

Kangerlussuaq har fået en hjælpende hånd i kampen for at bevare sin atlantlufthavn. Forsvaret har nemlig meldt ud, at de gerne vil fortsætte med at benytte Kangerlussuaq, når de nye landingsbaner bliver taget i brug i Nuuk og Ilulissat.

Bygdebestyrelsesformand Knud Olsen er glad for Forsvarets udmelding. 
- Vi er meget stolte over, at forsvaret vil bevare Kangerlussuaq - fordi de kan se, at der er stadigvæk muligheder ved at bevare den. Det er vi meget glad for, siger han.

Formanden har endnu ikke hørt fra borgerne, men han er ikke i tvivl om at forsvarets udmelding vil falde i god jord. 

- Jeg kan gætte mig til, at borgerne bliver stolte  og glade over, at man måske kan sikre nogle af arbejdspladserne i kangerlussuaq, selvom de måske bliver færre alt efter, hvordan man vil bruge kangerlussauq, og hvad naalakkersuisut vil acceptere. Som formand for bygdebestyrelsen i kangerlussuaq og som borger vil jeg sige, at jeg er meget glad for den udmelding, siger bygdebestyrelsesformand i kangerlussuaq Knud Olsen.