Kandidat fra Administration: På tide med en undersøgelse

Sådan lyder det fra en tidligere studerende på Administration, som hilser Tine Pars' undersøgelse af universitetet velkomment. Som nyudklækket kandidat husker Niels Thomsen nemlig godt følelsen af utilstrækkelighed, da han begyndte i sit første job, og han er ikke i tvivl om, at det skyldes en mangelfuld undervisning.
22. september 2009 15:08

Niels Thomsen blev lige efter sin kandidateksamen på Administration ansat i Økonomisk Planlægningsafdeling ved det daværende Hjemmesstyre. Men han følte ikke, at de økonomiske redskaber, som han havde i bagagen fra undervisningen var nok til at udføre jobbet godt nok.

Ligesom en stor del af de nuværende studerende på administration, var han nemlig også utilfreds med undervisningsniveauet på uddannelsen.

Henriette Rosing, som også er kandidat fra Administration, deler dog ikke hans mening. Hun er nu AC fuldmægtig i Selvstyret og føler sig godt rustet til jobbet.

- Tingene kan altid gøres bedre, og jeg er da også enig med de andre studerende i at undervisningsniveauet løbende skal vurderes. Men jeg er overbevist om, at mange forhenværende studerende har kompetencer til at bestride de stillinger, de har på basis af deres uddannelse på Administration, siger Henriette Rosing.

Rektor Tine Pars er helt enig med hende i, at uddannelserne på Ilisimatusarfik løbende skal vurderes, og hun har nu iværksat en større evaluering af hele universitetet. Den undersøgelse hilser Niels Thomsen velkommen, men ærgrer sig over, at den først kommer nu.