- Jeg vil finde en dato på et eller andet tidspunkt, forhåbentligt om ikke så længe, siger Kalistat Lund.Foto: KNR

Kalistat Lund udsætter Tasiilaq-tur og møde med borgmesteren på ubestemt tid

Tirsdag aften meddelte naalakkersuisoq, at han skulle mødes med Avaaraq Olsen dagen efter, men onsdag var det møde blevet aflyst

Hvilke politikere rejser til Tasiilaq og hvornår?

Forvirringen er stor, efter naalakkersuisoq for landbrug, selvforsyning, energi og miljø Kalistat Lund (IA) mandag meddelte til KNR, at han ville rejse til østkysten for at se, hvilke skader weekendens piteraq efterlod.

Tirsdag blev hans fly dog aflyst på grund af tåge i Kulusuk. I en pressemeddelelse lød det, at han undersøgte nye muligheder for at komme til Tasiilaq, og at han skulle mødes med borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq Avaaraq Olsen (IA), og at de muligvis skulle rejse sammen.

Men onsdag har piben fået en helt anden lyd. Her fortæller Kalistat Lund til KNR, at hans rejse er udsat på ubestemt tid.

- Vi har udsat min rejse til østkysten til et andet tidspunkt, så jeg begynder at kigge i kalenderen.

- Jeg vil finde en dato på et eller andet tidspunkt, forhåbentligt om ikke så længe, siger Kalistat Lund.

Det gav ikke mening for ham at rejse, da han allerede skulle være vendt hjem igen onsdag eftermiddag.

Skal borgmesteren med eller ej?

Tirsdag sagde borgmester Avaaraq Olsen til KNR, at hun ikke ville rejse til Tasiilaq, da kommunen mente, at det var vigtigere at sende Rudi Birkedal, som er anlægschef i Kommuneqarfik Sermersooq, til Tasiilaq.

Borgmesterens begrundelse var mangel på transportmuligheder for sig selv.

Derfor var det uventet, at Kalistat Lund i sin pressemeddelelse nævnte muligheden for, at Avaaraq Olsen rejste med ham mod Tasiilaq.

Men det viser sig så, at der måske ikke var de planer i støbeskeen alligevel, og Kalistat Lund vil ikke udtale sig om, hvorvidt borgmesteren har planer om at rejse til Tasiilaq.

- Det er ikke mit område. Som de lovede, så sender de en fra kommunen, det er det, jeg har hørt.

- Det er ikke min hensigt, at jeg vil sige noget om det område, fordi kommunen sender de folk, de gerne vil sende, og det gør vi også fra vores side. Det er to uafhængige ting, siger Kalistat Lund.

Onsdag eftermiddag skulle de to politikere mødes for at diskutere Rudi Birkedals meldinger fra Tasiilaq, men mødet blev aflyst.

- Jeg fandt i formiddags ud af, at teknikeren (Rudi Birkedal, red.) ikke var kommet afsted i går på grund af vejret. Så vi har ikke rigtig nogle friske nyheder derovrefra, så jeg blev enig med borgmesteren om, at vi udsætter vores møde til et andet tidspunkt, indtil vi kan få noget mere viden fra østkysten fra kommunes side, siger Kalistat Lund til KNR onsdag.

KNR forsøgte at få en kommentar fra Avaaraq Olsen onsdag, men hun var optaget hele dagen ifølge kommunens kommunikationsafdeling.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl