Kalender om børns rettigheder

Nakuusa, der arbejder for styrkelse af børns rettigheder, laver julekalender, hvor 24 afsnit handler om børns rettigheder.
Skrevet af Noah Mølgaard
04. december 2012 08:33

Julen er børnenes og hjerternes fest. De har derfor også krav på at blive respekteret i julen.

Nakuusa har derfor lavet julekalender i facebook, hvor der er 24 spørgsmål om børns rettigheder.

-  Med dette års julekalender har vi forsøgt at finde en ny og sjov måde at øge kendskabet til Børnekonventionen på.Det er vigtigt – både for børn og voksne at kende til børns rettigheder. Dels fordi børn, der kender til deres rettigheder, står stærkere, og dels fordi voksne er forpligtet til at respektere og overholde dem. Derfor har vi lavet en spørgsmålsquiz, der forhåbentlig giver anledning til at få fingrene godt ned i Børnekonventionen, siger projektleder i NAKUUSA, Klaus Møller.

Alle børn har krav på en god jul, og forældre bærer et stort ansvar for at børnene får en god jul. Det er også det Nakuusa har fokuseret på i 2012 - forældre ansvar med mottoet: 'Mere mor og far!'. Julekalenderen skal hjælpe børn til at kende deres rettigheder om hvad de kan kræve af deres forældre.

Der bliver trukket vindere den 24. december. Hovedpræmierne er mini-ipads og der er Nakuusa sweetshirts til de heldige vindere.