Kalaallit Airports: Kinesiske og amerikanske fly skal lande i Grønland

Der skal lande kinesiske og amerikanske fly i Nuuk og Ilulissat i fremtiden, siger lufthavnsselskabet, der har underskrevet en ny samarbejdsaftale.
Den nye administrerende direktør i Kalaallit Airports, Jens Lauridsen, regner med, at turisterne vil genfinde interessen i Grønland, når coronakrisen er ovre. Foto © : Kalaallit Airports.
Skrevet af Malik Brøns
23. december 2020 13:26

Kalaallit Airports og en international organisation har indgået en treårig samarbejdsaftale om udvikling af det internationale flyrutenetværk til de kommende lufthavne i Nuuk og Ilulissat.

Den internationale organisation, som hedder Airport Strategy & Marketing, skal arbejde for at give flyselskaber fra for eksempel Europa, Nordamerika og Asien mulighed for at byde ind på ruter til Grønland.

Det skriver Kalaallit Airports i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Kalaallit Airports ansætter ny direktør

Direktør i Airport Strategy & Marketing, David Stroud, siger, at han ser gode muligheder for samarbejdet.

- Grønland har en unik markedsmulighed, og udviklingen af ny lufthavnsinfrastruktur vil ikke blot øge antallet af turister. Vi er overbeviste om, at udviklingen af ruter til de nye grønlandske lufthavne vil stimulere økonomien og skabe helt nye muligheder for alle dele af landet, siger han i en pressemeddelelse.

Turister vil strømme tilbage

Den nye administrerende direktør i Kalaallit Airports, Jens Lauridsen, regner med, at turisterne vil genfinde interessen i Grønland, når coronakrisen er ovre.

- Vi er meget optimistiske. Før covid-19 så vi en stødt stigende turisme og international flytrafik til Grønland. Med Grønlands unikke turismemuligheder - og de nye lufthavne - har vi et godt udgangspunkt for at lave aftaler med internationale flyselskaber.

- Ruteudvikling tager dog tid, og flyene kommer ikke af sig selv. Samtidig er hele flybranchen udfordret for tiden. Derfor er det helt afgørende at have en partner i form af Airport Strategy & Marketing, som kender markedet og alle dets aktører, siger han.