Karoline Nielsen (nummer to fra højre) sammen med sit hold i firemandskajakken. De øvrige piger er: Stelle Winther, Sophie Blomgren-Hansen og Mille AndersenFoto: Martin Juell

Kajakroning: Karoline Nielsen kvalificerer sig til VM

Kajakroeren Karoline Nielsen har været i to A-finaler ved EM for juniorer. Næste udfordring bliver mod verdenseliten.

Junior EM i kajakroning sluttede søndag i den polske by Poznan, hvor Karoline Nielsen på 18 år med familierødder i Saattut ved Uummannaq deltog i to A-finaler.

Hun er med på det danske landshold i kajakroning, og lige nu står hun med en billet til VM i Portugal, der er i begyndelsen af september.

Hun sluttede på sjettepladsen i A-finalerne i en fire-personers kajak. 

LÆS OGSÅ Kajak: Karoline Nielsen har roet sig i EM-finalen

- Det gik rigtig godt, men vi gik dog kold til sidst. Men vi er meget tilfredse og var kun et sekund fra tredjepladsen, siger Karoline Nielsen til KNR.

Den danske fire personers-kajak lå med fremme i starten af løbet, indtil kvinderne begyndte af mangle udholdenhed.

- Vi lå som nummer to halvvejs i finalen, hvilket gjorde det meget spændende. Vi skal arbejde med vores slutspurt, og jeg glæder mig til at arbejde med de piger, der er virkelig søde, siger Karoline Nielsen.

LÆS OGSÅ Kajakroning: Karoline Nielsen er udtaget til EM

Hun var også med i A-finalen i en enmandskajak. Her sluttede hun på syvendepladsen. En placering på sjettepladsen ville have udløst direkte kvalifikation til VM. Hun venter nu på, om hendes placering i enerkajak og direkte kvalifikation i firemandskajakken også giver adgang til individuelle konkurrencer ved VM.

Karoline Nielsen er nu hjemme igen i Silkeborg og kan se frem til en sommer med mange timers træning på Silkeborg Søerne.

- Vi skal træne mindst to gange om dagen og måske tre gange. Vi skal muligvis også på træningslejr inden VM, siger hun.

Hun har fået ekstra motivation til at træne hårdt efter direkte kvalifikation til VM i firemandskajak. 

Hun er meget taknemmelig for sponsoratet fra Royal Arctic Line og er også gået i gang med jagten på flere sponsorater for at kunne koncentrere sig helt og holdent om sin træning.