Kajakforbundet satser på mesterskaber trods corona

Coronarestriktionerne er lige blevet forlænget. Kajakforbundet er dog optimistiske om en slutdato for begrænsningerne for at forsamles.
- Som kendt af alle er der dog stadig epidemi med COVID-19. Derfor er det stadig usikkert om mesterskaberne kan blive holdt, understreger formanden for Qaannat Kattuffiat, Elias-Ole Inûsugtok’, i sin meddelelse til medlemsforeningerne. Arkivfoto. Foto © : Abbas Moaddab
Skrevet af Jens Thorin
12. januar 2021 06:01

Sundhedsvæsenet er begyndt at vaccinere befolkningen mod Covid-19, men Naalakkersuisut har endnu ikke meldt klart ud hvornår alle, der ønsker det, vil være vaccineret. Det er da heller ikke sikkert, om der kan arrangeres mesterskaber i kajak, så længe Covid-19 raserer.

Alligevel er Kajakforbundet, Qaannaq Kattuffiat, i fuld gang med at forberede et mesterskab.

Og sommerens mesterskaber er sat til blive holdt i Uummannaq. Det meddeler kajakforbundet.

Det har ellers indtil nu været planen, at mesterskaberne bliver holdt i Ilulissat. Men arrangørerne i Ilulissat har ønsket i stedet at stå for mesterskaberne i 2022, hvor ICC skal holde generalformaling i netop Ilulissat, oplyser forbundet.

Derfor har forbundet besluttet, at den anden ansøger til arrangementet, nemlig den lokale kajakforening i Uummannaq, skal stå for mesterskaberne i 2021. 

Usikkert om mesterskaberne kan afholdes

Coronaepidemien er dog stadig en ubekendt faktor i planlægningen:

- Som kendt af alle er der dog stadig epidemi med COVID-19. Derfor er det stadig usikkert, om mesterskaberne kan blive holdt, understreger formanden for Qaannat Kattuffiat, Elias-Ole Inûsugtok’, i sin meddelelse til medlemsforeningerne.

- Alligevel er vi allerede nu begyndt forbedelserne med henblik på at holde mesterskaberne.