Kabinepersonale varsler sommerferie-strejke

Air Greenlands kabinepersonale truer nu med at gå i strejke senere på måneden, efter det endnu ikke er lykkedes at forhandle sig frem til en ny overenskomst med selskabet.
Skrevet af Mads Fisker
05. juni 2012 15:10

Strejkevarslet kan nok vække bekymring hos de mange, som netop nu går og ser frem at flyve på sommerferie til enten hjemlige eller udenlandske destinationer.

Kabinepersonalets repræsentant, Ajaaja Kofoed, mener dog ikke, at situationen bør opfattes som værende særligt faretruende - endnu.

- Det kan tolkes på den måde, at det er en hensigt om, at hvis vores forhandlinger går i endelig hårdknude, vil der træde en strejke i kraft. Men på nuværende tidspunkt er det udelukkende en tilspidselse af vores forhandlingsmiljø, eftersom vi har overskredet den 1. juni, hvor overenskomsten udløb, siger hun. 

Ajaaja Kofoed kalder samtidig forhandlingsmiljøet med Air Greenland for rigtig godt, og understreger, at det først og fremmest handler om at lægge pres på selskabet, når man nu truer med at nedlægge arbejdet fra den 25. juni.

- Det er den eneste mulighed, vi har, for at presse Air Greenland, hvis det skulle blive nødvendigt; hvilket jeg ikke mener, at det er på nuværende tidspunkt, lyder det altså fra Ajaaja Kofoed fra kabinepersonalets faglige organisation, ACU, der sammen med det danske serviceforbund forhandler med Air Greenland på vegne af de knap 60 fuldtidsansatte kabinepersonaler.

Mere om strejkevarslet i aftenens Qanorooq her kl. 19