Kæmpe interesse for Arctic Circle Race

Det er rekordernes år for Arctic Circle Race, der nyder godt af massere deltagere, frivillige og til en afveksling godt skivejr.
Foto © : Arctic Circle Race
02. april 2016 14:27

Arctic Circle Race er i fuld gang med den 20. udgave af det hårde skiløb i Sisimiut. De tidligere år har budt på udfordringer med storm og vand på banen, men i år er der noget bedre forhold. Det fortæller formand for løbet, Jens Klaus Lennert

- Jeg synes forholdene har været helt perfekte i år. Der er dejligt solskin og temperaturen ligger lige omkring de minus 10-13 stykker. Det er jo perfekte forhold for sådan nogle skiløbere, siger han.

Jens Klaus Lennert fortæller også, at løberne er generelt kommet godt fra start, og at kun to deltagere har måtte opgive efter førstedagen.

Rekordernes år

I det hele taget er Arctic Circle Race kommet godt ud af starthullerne i jubilæums året. Et år der skiller sig ud fra mængden.

- Der må man sige fra Arctic Circle Race, at det har været rekordernes år for os, siger Jens Klaus Lennert.

Der er rekordmange deltagere, nemlig 230. Den tidligere rekord var fra 1997, hvor der deltog 183 skiløbere. Samtid er der hele 250 frivillige, som arbejder med at få løbsdagene til at køre som smurt i skivoks. Det er næsten 100 flere end normal.

Læs også Kronprinsen og de øvrige ACR-deltagere godt af sted

Interessen for løbet er også særlig stor i år.

- Bare målt på vores Facebookside var der en rækkevidde på næsten 300.000 indtil i går. Altså tilbage en uge. Det er helt fantastisk, siger han.

Kronprinsen godt fra start

Blandt deltagerne er også Kronprinsen, og løbet mærker godt at den populærer kongelige stiller op.

- Medier rundt om i verden de beder om billeder og filmmateriale. Mere interesse er der, siger formanden.

Selvom der er særlig interesse for Hans Kongelige Højhed, så er aftalen dog, at han bliver behandlet på samme måde som de feltets øvrige løbere.

- Der bliver ikke taget ekstra hensyn til ham. Og vi kan se at han klarer sig rigtigt godt, siger Jens Klaus Lennert.