Juridisk faderløs ønsker forening

- Hvis vi skal sikre, alle borgere bliver beskyttet af deres menneskerettigheder, så er der behov for stiftelse af en officielt anerkendt forsamling, siger Tida Ravn, der selv er juridisk faderløs og talskvinde for de juridisk faderløse i Grønland.

Hun vil nu danne en forening for de juridisk fader- og moderløse, børn som blev del af et dansk eksperiment i 1951 og andre, der oplever krænkelser og brud på deres menneskerettigheder, skriver hun i en pressemeddelse.

- Hvis vi skal sikre, alle borgere bliver beskyttet af deres menneskerettigheder, så er der behov for stiftelse af en officielt anerkendt forsamling, skriver Tida Ravn.

Læs også Bliv klogere på de nye regler for juridisk faderløse

- Det er nødvendigt og vigtigt at arbejde for, at officielle myndigheder retter op på forskelsbehandling og brud på menneskerettigheder, som vi oplever det her i Grønland. Og ikke mindst er det vigtigt og også på tide, at der etableres et egentligt klageorgan vedrørende brud på de anerkendte menneskerettigheder, vi har, siger Tida Ravn.

Hun indkalder derfor juridisk fader- og moderløse samt andre, der udsættes for diskrimination og forskelsbehandling, til et møde lørdag den 14. februar i Nuuk, hvor hun ønsker at drøfte dannelsen af en egentlig forening.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!