Juridisk faderløs ønsker forening

- Hvis vi skal sikre, alle borgere bliver beskyttet af deres menneskerettigheder, så er der behov for stiftelse af en officielt anerkendt forsamling, siger Tida Ravn, der selv er juridisk faderløs og talskvinde for de juridisk faderløse i Grønland.
13. februar 2015 19:39

Hun vil nu danne en forening for de juridisk fader- og moderløse, børn som blev del af et dansk eksperiment i 1951 og andre, der oplever krænkelser og brud på deres menneskerettigheder, skriver hun i en pressemeddelse.

- Hvis vi skal sikre, alle borgere bliver beskyttet af deres menneskerettigheder, så er der behov for stiftelse af en officielt anerkendt forsamling, skriver Tida Ravn.

Læs også Bliv klogere på de nye regler for juridisk faderløse

- Det er nødvendigt og vigtigt at arbejde for, at officielle myndigheder retter op på forskelsbehandling og brud på menneskerettigheder, som vi oplever det her i Grønland. Og ikke mindst er det vigtigt og også på tide, at der etableres et egentligt klageorgan vedrørende brud på de anerkendte menneskerettigheder, vi har, siger Tida Ravn.

Hun indkalder derfor juridisk fader- og moderløse samt andre, der udsættes for diskrimination og forskelsbehandling, til et møde lørdag den 14. februar i Nuuk, hvor hun ønsker at drøfte dannelsen af en egentlig forening.