Juliane Henningsen: Vi er kede af Lars-Emils exit

De to resterende medlemmer af Den Nordatlantiske Gruppe (DNAG) er kede af at Siumut ikke længere ønsker at fortsætte i gruppen. Det oplyser de i dag, efter at Folketingsmedlem Lars-Emil Johansen i går offentliggjorde sit og Siumuts exit fra DNAG.
15. august 2009 13:36

Han og Siumut har i stedet underskrevet en samarbejdsaftale med Socialdemokratiet.

De to resterende medlemmer i Den Nordatlantiske Gruppe er Juliane Henningsen fra IA og Høgni Hoydal fra Tjodveldi (Republikanerne) og de forsikrer i dag at gruppen består trods Lars-Emil og Siumuts exit.

- Indførelsen af Selvstyret og det sidste landstingsvalg ændrer ikke gruppens politiske samarbejdsgrundlag og vores fælles platform. Tværtimod vil den praktiske gennemførelse af selvstyret kræve fortsat dialog og styrket samarbejde mellem os. Udtaler Juliane Henningsen og Høgni Hoydal i dag.

De understreger desuden at gruppens mål fortsat er, at synliggøre Nordatlanten og arbejde for grønlandske og færøske mærkesager.

- Vi har de samme fælles projekter og muligheder for at gennemføre dem som hidtil, og vi vil fortsat arrangere eksempelvis studenterkonferencerne på Christiansborg. Siger de to resterende medlemmer af den Nordatlantiske Gruppe.

Gruppen understreger i øvrigt, at de vil være åbne for nye nordatlantiske mandater ved fremtdige valg.