Juliane H. ærgrer sig

Nederlaget stod malet med løbende mascara i Juliane Henningsen ansigt, efter hun sammen med resten af IA i går aftes måtte strække gevær og erkende, at slaget var tabt.
25. oktober 2013 16:17

Juliane Henningsen har været en af de mest aktive i kampen mod ophævelsen af nultolerancen og er bestemt ikke tilfreds med udfaldet af afstemningen.

- Jeg synes, det har været en rigtigt ærgerlig og kedelig proces. Vi har ikke haft adgang til informationer. Vi har ikke haft lov til at holde udvalgsmøder på grund af det her punkt, og adgangen til at lave et ordentligt stykke arbejde har ikke været der, så jeg synes det har været rigtigt grimt, sagde Juliane Henningsen efter afstemningen.

Hun mener, at beslutningen er ærgerlig både, hvad demokratiet angår, men også i forhold til spørgsmålet om uranudvinding generelt.

- Det er et rigtigt stort spørgsmål som blev trumfet i gennem i dag. Det synes jeg ikke er godt for landet og befolkningen, sagde hun.

Selv om nederlaget jo kunne læses ganske tydeligt på stemmetavlen i Inatsisartut, så erklærer Henningsen, at det godt kan være slaget er tabt, men der er mere modstand i vente.

- Vi vil forsætte vores arbejde i forhold til uranspørgsmålet, som også er etisk. Det er kun starten på uranspørgsmålet, så vi slutter ikke debatten her.