Juliane forlader Folketinget

Juliane Henningsen har valgt at være forælder frem for at søge genvalg til Folketinget. Nu venter der måske en fremtid som medlem af Naalakkersuisut.
Skrevet af Mads Fisker
25. januar 2011 16:39

Når vælgerne senere på året skal afgøre hvilke to politikere, der skal repræsentere Grønland i det danske folketing, bliver der ikke mulighed for at sætte kryds ved det seneste valgs helt store stemmesluger.

- Det største hensyn er at få en stabil opvækst for min datter og for mit vedkommende at få en uddannelse, som jeg altid har drømt om, forklarer Juliane Henningsen beslutningen om ikke at genopstille.

Hun er blot 26 år gammel, men allerede en rutineret politiker, der nu har taget hul på sit fjerde år i Folketinget. Når det bliver det sidste - i hvert fald i denne omgang - handler det altså dels om, at hun gerne vil begynde at læse samfundsvidenskab igen, men mest af alt er årsagen Juliane Henningsens snart ét år gamle datter.

- Under Air Greenlands lockout sad jeg i København og vidste ikke, hvornår jeg skulle se min datter igen. Det fik mig til at tænke over, hvilket liv jeg gerne vil have for mig og hende de næste fire år. Og jeg har ikke lyst til at sidde i New York eller Rusland, når hun tager sine første skridt, siger Juliane Henningsen.

Udover familie- og studietid vil Juliane Henningsen nu fortsætte sit politiske arbejde i Inatsisartut, og hun afviser på ingen måde at ville forfølge en fremtid i Naalakkersuisut.

- Det vil jeg gemme et par år; måske i næste valgperiode. Jeg kan ikke udelukke det. Jeg vil gerne stile efter at blive en leder med en god ballast af uddannelse, siger hun.

Og Juliane Henningsen er ikke for beskeden til godt at kunne se sig selv som et værdifuldt medlem af et fremtidigt Naalakkersuisut.

- Det vil jeg tro. Men i sidste ende er det jo befolkningen og de næste par valg, der afgør, hvordan jeg vil stå, siger hun.