Julen skaber pladsproblemer

Der er kun en måned til juleaften. Præstegældet i Nuuk undersøger muligheden for at holde gudstjenester i Nuussuaq i juledagene. Mange kirkegængere går forgæves til kirken hvert år, hvor kirkerne er stuvende fulde.
Skrevet af Per Andersen
24. november 2011 04:54

Menighedsrepræsentationen i Nuuk har fået en del henvendelser af borgere, der er interesseret i at gå til julegudstjeneste i Nuussuaq. Henvendelserne er kommet, fordi kirkerne Hans Egedep oqaluffia og Annaassisitta Oqaluffia har pladsmangel i juledagene.

- Vi har derfor henvendt os til Atuarfik Hans Lynge (skolen i Qinngorput), om man ikke kunne holde gudstjeneste i skolens lokaler. Men skolen kunne desværre ikke efterkomme vores ønske, siger præst Marianne P. Olsen til knr.gl.

Begrundelsen for afslaget fra Atuarfik Hans Lynge var, at den nye skole ikke har nogen orgel og at de vil mange stole, da skolen kun har elever op til 7. klasse.

Præstegældet har også rettet henvendelse til Nuussuup Atuarfia, men har endnu fået svar.

- Vi kan blive nødt til at nøjes med vores to kirker, hvis vi ikke finder alternative muligheder, siger Marianne P. Olsen.

Hun vil råde kirkegængerne til at komme i god tid for at være sikre på en plads i kirken i juledagene.

Der er omkring 800 pladser i de to kirker i Nuuk, hvor der kan være omkring 350 kirkegængere i Annaassisitta Oqaluffia, og 450 i Hans Egedes Kirke.