Julemandens kontor tæt på at lukke

Alt tyder på at Nuuk Tourism og dermed også Julemandens postkontor må lukke.
Skrevet af Karsten Sommer
25. oktober 2011 06:16

Den nuværende direktør Jon Krog, der har ledet kontoret de sidste tre måneder, har overgivet sagen til firmaets advokat, som skal vurdere om turistkontoret kan videreføres, men Jon Krog siger til Nuuk TV, at han ikke tror at Nuuk Tourism kan overleve.

Pengekassen er tom, og firmaet har en gæld på en halv million. Ingen har været interesseret i at købe virksomheden og samtidig er Nuuk Tourisms tidligere direktør blevet meldt til politiet for bedrageri.

Hvis det kommer til lukning forsvinder samtidig Julemandens Postkontor, der har været med til at "brande" Grønland som julemandens hjemland i mange år.

Allerede sidste år måtte Nuuk Tourism dog af økonomiske grunde opgive at besvare breve til Julemanden fra børn i hele verden, og det samme bliver desværre tilfældet i år, siger direktør Jon Krog til Nuuk Tv.

Der er dog lavet en aftale med Post Danmark, som vil opsnappe de breve, der sendes fra Europa til Julemanden, og besvare dem fra Danmark.

Kommuneqarfik Sermersooq er ifølge Nuuk TV i gang med at vurdere om kommunen kan gøre noget, men hvis det ikke lykkes, er det slut med både Nuuk Tourism og den dertil hørende Cafe Santa.