Julemanden vil også have Nordpolen

Hvad skal der nu ske med Julemanden? Der er ingen der har spurgt ham, men nu svarer Greenpeace på dette spørgsmål i en frygtindgydende reklame.
08. december 2013 12:10

Canada kom med dets krav om at få tildelt Nordpolen i denne uge. Rusland og Danmark/Grønland vil også gerne have Nordpolen. Det vil nu sikkert føre til lange forhandlinger, alt imens Nordpolen er ved at smelte.

Men der er en meget vigtig person, som diplomaterne har glemt at spørge om hans mening, men millioner af børn glemmer ikke så let denne person, nemlig Julemanden. For børn i mange lande, ved at Julemanden bor på Nordpolen og at det er her at han har sin legetøjsfabrik.

Greenpeace drager nu fordel af denne situation. I en ny TV reklame, toner den kendte engelske skuespiller, Jim Carter, frem som julemanden. Han fremstår som en gammel og meget træt julemand, der klager over at der med al denne udvikling, så vil der måske snart ikke være nogen Nordpol tilbage og han vil blive hjemløs.

Julemanden kigger direkte ind i kameraet og appelerer til de mange børn:

- Kære børn, siger Julemanden, jeg må desværre bringe dårlige nyheder. Den smeltende is her ved Nordpolen har gjort vort liv ganske umuligt og vi bliver måske nødt til helt at afskaffe julen.

Han siger videre at han har skrevet til både USAs præsident Obama og Ruslands Putin uden at få noget svar, så nu er de på hans liste over uartige børn, der ikke får gaver.

Isen er ved helt at forsvinde og hvis der ikke sker noget, så vil der ikke længere være nogen julegaver under træet, siger Julemanden.

Han slutter med at opfordre seerne til at støtte Greenpeaces aktioner for at redde Nordpolen.

Jim Carter er kendt for sin rolle I den engelske TV serie Downton Abbey.