Julemanden skal brande Grønland

Fremover kan stormagasiner i Japan måske få certificeret deres julemand i Grønland. Vi skal nemlig blive meget bedre til at bruge julemanden, når Grønland skal på verdenskortet. Det mener GTE og konsulentfirmaet INsitu, som nu satser stort på at sælge idéen om julemanden til den store verden.
27. september 2009 16:28

Direktør i INsitu Poul Egede Jensen vil sammen med Grønlands Turist og Erhvevsråd rode bod på, at der ikke findes et internationalt professionelt koncept for julemanden. De vil nemlig gøre julemanden kommerciel, og ifølge Poul Jensen er det blot et spørgsmål om at bruge den julemandsenergi, der allerede findes i verden.

- Blandt andet er Nuuk Turism blevet ringet op af et japansk stormagasin som spørger: 'kan I godt certificere vores julemand'? Eller et stormagasin i New York, som ønskede et færdigt koncept for en julemandsbutik. Og det skal vi så have klar, så de ikke behøver at opfinde hele den dybe tallerken igen, forklarer Poul Jensen.

Og det er nogle helt grundlæggende følelser Poul Jensen mener, 'strategi julemand' skal vække til live hos verdens beboere.

- Det er ligesom med Kristendommen, den flytter noget inde i os, og det er den følelse omkring julemanden, vi skal arbejde med: viljen til julemanden som folk selv har. Den skal man anspore og så arbejde med, siger han.

Poul Egede Jensen har sammen med GTE oprettet en facebook-side, hvor 'strategi julemand' bliver offentligt tilgængelig for alle interesserede fra Grønland. Man skal blot søge på 'santa' og melde sig til gruppen, så kan folk frit give deres besyv med om 'strategi julemand'.