Julehjælp til fattige familier

Fattige familier i Grønland har ikke altid råd til at holde jul, derfor vil flere af Kalaallit Røde Korsiats lokale afdelinger give julekurve og gavekort.
Skrevet af Pipaluk Høegh
10. november 2012 12:39

Julen varer længe og koster mange penge, lyder det i en kendt julesang.  Julen er da også en tradition, som nogle børnefamilier i Grønland ikke har råd til at holde med egne midler. Flere lokale afdelinger af Kalaallit Røde Korsiat har derfor en tradition for, at give enten julekurve eller gavekort, når julen nærmer sig.

- Der en del mennesker som andre steder i verden, som ikke har råd til at købe juleting deres børn. Det er dem vi gerne vil hjælpe, så de også kan få en julegave, siger bestyrelsesmedlem i Kalaallit Røde Korsiat’s Nuuk afdeling og daglig leder af genbrugsbutikken i Nuuk, Aase Nygaard.

I Nuuk bruger Kalaallit Røde Korsiats Nuuk afdeling cirka 200.000 kroner om året på at give julehjælp til familier og personer, som har brug for pengehjælp.

- Så kan de købe julegaver og købe mad til julen, men selvfølgeligt ikke spiritus og cigaretter, forklarer Aase Nygaard.

Sidste år var der cirka 200 ansøgninger og lidt over halvdelen fik et julegavekort fra lokalafdelingen i Nuuk, så de fik mulighed for at holde jul.

Kalaallit Røde Korsiat’s afdeling i Qaqortoq vil også give julegavekort:

- Vores målgruppe i år er pensionister og førtidspensionister, siger formand for Kalaallit Røde Korsiat’s landsbestyrelse, Tove Blidorf.

Det vil senere blive annonceret i Qaqortoq, hvor og hvordan pensionister kan ansøge om julehjælp, hvis de har brug for det.

Kalaallit Røde Korsiats lokale afdeling i Ilulissat vil også sørge for, at de mest fattige og trængende familier i byen og i de nærliggende bygder får en julekurv med f.eks. julemad. Sidste år blev der givet 31 julekurve, det skete i samarbejde med Lions Club. De mest fattige familier blev fundet blandt andet i samarbejde med socialforvaltningen i Ilulissat.

- Det bliver godt modtaget af borgerne her i Ilulissat, siger formand for Røde Kors lokalafdeling i Ilulissat, Rachel Reimer Jensen.

I Maniitsoq har den lokale afdeling af Kalaallit Røde Korsiat også planer om, at give julehjælp. Det er dog endnu ikke klarlagt, hvor meget der skal gives i julehjælp, men det skal klarlægges til bestyrelsesmødet i november måned, oplyser bestyrelsesmedlem i Kalaallit Røde Korsiat, Kunuunnguaq Olsen.