Julefrokost giver travlhed fos ordensmagten

Politiet i Nuuk har haft en travl weekend, og ifølge Niels Nyvang fra Nuuk Politi er det julefrokosterne, der giver ekstraarbejde til det stedlige politi. Husspektakler og tummel udenfor byens værtshuse har hørt til nattens uorden i Nuuk i den forgangne weekend.
Skrevet af Peter Troelsen
10. december 2012 10:18

4 gange har politiet været tilkaldt til voldsepisoder i hjemmet i Nuuk. Også udenfor byens værtshuse har det været optræk til alvorlig nævekampe. I 3 tilfælde har politiet måttet gribe ind for at genoprette ro og orden. Politiet gør dog opmærksom på at der har været god ro og orden indenfor på byens øltempler.

Fredag morgen kl. 05.50 anmeldte en 52-årig kvinde sig udsat for røverilignende forhold, idet hun på vej hjem, ud for blok 5, blev skubbet omkuld af en ung mand og frastjålet sin taske med forskelligt indhold. Gerningsmanden flygtede fra stedet til fods. Efterfølgende efterforskning blandt andet ved brug af politihund førte til anholdelse af en 16-årig mand, som efterfølgende erkendt at være gerningsmand. Den unge mand blev fredag eftermiddag løsladt. Den unge mand er kendt af politiet for flere tyveriforhold, hvorfor det nu undersøges, om han er gerningsmand til andre lignende forhold.

Ud over ovennævnte har politiet også været af sted til 10 husspektakler, 3 gange har det været gadeuorden politiet har rykket ud til og endeligt har der også været 3 tilfælde af butikstyverier i politiets statistikker.