Juaaka Lyberths roman, Naleqqusseruttortut, udkommer nu på dansk

Juaaka Lyberth debuterede i 2012 med romanen Naleqqusseruttortut. Den udkommer nu på dansk i en oversættelse af Lars Wind.
Skrevet af Simon Uldum -
04. marts 2014 05:47

Godt i vej er en roman om ungdomsliv i 1960’ernes Grønland, om ubekymrethed, forelskelser, ulykkelig kærlighed og spirende oprørstrang i et skolesystem og et samfund præget af danske autoriteter og kolonimentalitet.

Juaaka Lyberth giver stemme til generationen, der for alvor blev satset på uddannelsesmæssigt – dem, der var unge i slutningen af 60’erne.

Juaaka Lyberth er kendt som musiker og sangskriver, skribent og debattør i medierne.Han har gennem mange år været stærkt involveret i Grønlands kulturliv, både som aktør indenfor teater og musik og som direktør for kulturhusene Katuaq og Taseralik. Han er tildelt Grønlands Hjemmestyres kulturpris i 2000. Naleqqusseruttortut/Godt i vej er hans debutroman. Den er nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris 2014.

Lars Wind har tidligere oversat blandt andet Hans Anthon Lynges romaner Umiarsuup tikinngilaataani (Lige før der kommer skib) og Allaqqitat (Bekendelser).

Udgivelsen af romanen Godt i vejr fejres i Nuuk Center fredag den 7 marts kl. 16.00, hvor Juaakas gamle band, Small Fools, spiller op på Torvet. Der vil være kaffe og kager og bogtilbud i Atuagkat Bog&Ide.